Teknologia- ja palveluyhtiö Rauten toimitusjohtaja Tapani Kiiskin Twitteriin lataama kuva paljastaa karun totuuden hotelliaamiaisten hävikistä.
Yle Uutiset kertoi helmikuun alussa karuja lukemia hotellien aamiaisbuffettien hävikkimääristä. Ylen jutussa kerrottiin porilaisen hotelli Vaakunan väen punninneen runsaan kahden viikon ajan aamiaistarjoilun asiakkaiden lautasille jättämän ruokamäärän. Jätettä syntyi 16 päivässä peräti 247 kiloa. Asiakasta kohti ruokaa jäi siis syömättä päivittäin lähes 120 grammaa.
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
– Se tarkoittaa sitä, että asiakas voisi suoraan aamiaishuoneeseen tullessaan ottaa joko neljä nakkia tai yhden banaanin ja heittää ne suoraan roskiin, Vaakunan hotellipäällikkö Riina Ojanen kommentoi Yle Uutisille.
"Hävetkää!"
Teknologia- ja palveluyhtiö Rauten toimitusjohtaja Tapani Kiiskin Twitteriin lataama kuva paljastaa karut luvut todeksi.
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Kiiskin räpsäisemä kuva on herättänyt Twitterissä keskustelua muun muassa hotelliaamiaisen hinnoittelusta. Keskustelussa ehdotetaan muun muassa, että Suomessakin kannattaisi siirtyä käytäntöön, jossa aamiainen ei automaattisesti kuulu hotellihuoneen hintaan. Keskustelu kävi myös kuumana ihmisten käytöstavoista ja ruokahävikin määrästä.
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Osaavatko suomalaiset käyttäytyä laivan buffetissa? Katso video:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.