Kyllä, olet keittänyt myös pastan aina väärin – ruokakemisti paljasti oikean tavan ja mullisti kaiken
Tämä huikea pastankeittovinkki saa epäilemään, olemmeko koskaan aiemmin tehneet mitään oikein keittiössä.
Ruokatieteen kemiasta ja historiasta kirjoittava Harold McGee paljastaa, miten pasta kannattaa oikeasti keittää.
1. Käytä pannua, älä kattilaa
Unohda perinteinen kattila, ota esille kunnon paistinpannu.
2. Laita pasta ensin
Laita pasta pannulle ennen kuin lisäät veden.
3. Lisää kylmää vettä
Kyllä. Raakojen pastojen päälle lisätään nyt kylmää vettä, sillä se ehkäisee pastojen tarttumista. Pastojen pitää olla kunnolla veden alla.
4. Keitä pasta
Lopuksi, laita hella päälle keskilämmölle ja keitä pastaa välillä sekoittaen. Pastan pitäisi valmistua 10 minuutissa ja sinulle jää vielä riittävästi tärkkelyspitoista keitinvettä yli, josta kannattaa valmistaa pastalle kastike.
Lähde: Mirror
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka