Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lisukkeeksi hampurilaiseen tai grilliruoalle – testaa herkullinen kaleslaw

lehtikaalicoleslaw
Kaleslaw on herkullista ja värikästä kesäruokaa. Kokeile grilliruoan lisukkeena.
Julkaistu 02.08.2015 14:07
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Herkullinen lisukelisalaatti saa ainutlaatuisen makunsa greipistä ja paahdetusta lehtikaalista. Tämä raikas lisuke kruunaa kesäisen aterian.

Muusikko Ville Pusan ja keittiömestari Teemu Korkalaisen kehittelemä lehtikaalia sisältävä majoneesisalaatti sopii erinomaisesti kesäisen grilliruoan lisukkeeksi. 

LUE LISÄÄ: Muusikko toi markkinoille lonkerohodarin: ”Laadukas nakki on kaiken a ja o”

Kokeile paahdetun lehtikaalin, tuoreiden kasvisten ja kirpeän greipin ainutlaatuista makuyhdistelmää ja ylläty. 

Kaleslaw

100gr porkkanaraastetta
100gr valkokaaliraastetta
200gr paahdettua lehtikaalia
5 rkl greippiaiolia
1 puntti lehtipersiljaa
1 puntti kevätsipulia

Lehtikaalin paahtamiseen revi kaalinlehdet, lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja teelusikallinen suolaa. Sekoita ja laita uuniin, 150-astetta 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapea. 

lehtikaali_uuni

Paahtaminen lieventää lehtikaalin hieman pistävää makua.

Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja ja yhdistä kaikki raasteet aiolin kanssa herkulliseksi ja rapeaksi lisukesalaatiksi.

coleslaw_valmistus

Kaleslaw sisältää paljon terveellisiä ja värikkäitä kasviksia.

Greippiaioli

400 g majoneesia
1 rkl murskattua valkosipulia
0,5 rkl Dijon-sinappia
0,5 dl greippimehua
Yhden limen raastettu kuori
1 tl suolaa
1 tl hienoa sokeria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. 

coleslawkulho

Kaleslaw tuo väriä ruokapöytään. 

Tuoreimmat aiheesta

Makuja