Herkullinen lisukelisalaatti saa ainutlaatuisen makunsa greipistä ja paahdetusta lehtikaalista. Tämä raikas lisuke kruunaa kesäisen aterian.
Muusikko Ville Pusan ja keittiömestari Teemu Korkalaisen kehittelemä lehtikaalia sisältävä majoneesisalaatti sopii erinomaisesti kesäisen grilliruoan lisukkeeksi.
LUE LISÄÄ: Muusikko toi markkinoille lonkerohodarin: ”Laadukas nakki on kaiken a ja o”
Kokeile paahdetun lehtikaalin, tuoreiden kasvisten ja kirpeän greipin ainutlaatuista makuyhdistelmää ja ylläty.
Kaleslaw
100gr porkkanaraastetta
100gr valkokaaliraastetta
200gr paahdettua lehtikaalia
5 rkl greippiaiolia
1 puntti lehtipersiljaa
1 puntti kevätsipulia
Lehtikaalin paahtamiseen revi kaalinlehdet, lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja teelusikallinen suolaa. Sekoita ja laita uuniin, 150-astetta 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapea.
Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja ja yhdistä kaikki raasteet aiolin kanssa herkulliseksi ja rapeaksi lisukesalaatiksi.
Greippiaioli
400 g majoneesia
1 rkl murskattua valkosipulia
0,5 rkl Dijon-sinappia
0,5 dl greippimehua
Yhden limen raastettu kuori
1 tl suolaa
1 tl hienoa sokeria
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.