Trendiherkku poke on helppo tehdä kotonakin.
Havaijilta peräisin oleva trendikäs ruokalaji poke eli kalaa, sushiriisiä ja terveellisiä kasviksia yhdistelevä ateria on kevyttä ja terveellistä syötävää. Annoksesta voi varioida helposti oman maun mukaisen, esimerkiksi kalan voi halutessaan kypsentää ja kasviksia vaihdella toisiin. Tällä reseptillä pääset kuitenkin alkuun ja saat käsityksen ruokalajin ideasta.
Poke-kulho
4 annosta
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
2 tl miriniä
(pieni loraus scrirachaa)
4,5 dl keitettyä sushiriisiä tai tummaa riisiä
kuutioiksi leikattua raakaa, tuoretta lohta
1 kurkku
1 iso avokado
2 dl raastettua kaalia
silputtua kevätsipulia
seesaminsiemeniä
Sekoita keskenään soijakastike, viinietikka, mirin, seesamiöljy ja sriracha. Jaa keitetty riisi neljään kulhoon. Lisää joukkoon kuutioidut lohet ja maustekastiketta. Laita vihannekset annoksen päälle omissa osioissaan ja ripottele päälle kevätsipulia ja seesaminsiemeniä. Voit tarjoilla osan maustekastikkeesta erillisestä dippikulhosta.
Lähde: Health.com