Sivumaku-ruokablogissa testattiin tällä kertaa klassista jauheliharuokaa, joka on samaan aikaan hienostunutta mutta simppeliä arkiruokaa.
Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen päätti kokata vuosien tauon jälkeen unohtunutta herkkua: wallenbergin pihviä. Pakkasesta löytyi sopiva pala vasikan jauhelihaa ja ruotsalaisklassikon resepti Sanna Mansikkamäen Muna-kirjasta.
– Ehtaa wallenbergin pihviä ei liiemmin ole tarjolla ravintoloissa. Äkkiseltään raaka-ainelistaa katsoessa se vaikuttaa vain jauhelihapihviltä, johon on lisätty kermaa. Pihvin sielu on kuitenkin huomattavan paljon kauniimpi. Hienoksi jauhettu liha vatkataan ilmavan kuohkeaksi, jopa vaahtomaiseksi ja lopputulos lähentelee kohokasta pinnan ollessa hienostuneen rapsakka, Kinnunen kirjoittaa.
Jos kaupasta ei satu löytymään vasikan jauhelihaa, suosittelee Kinnunen korvaamaan sen mieluummin possun kuin naudan jauhelihalla.
– Ehkä 70/30-sekoitussuhde possun hyväksikin voisi olla oiva tuuraaja, Kinnunen vinkkaa.
Kinnusen mukaan tämä kuohkean mehevä klassikko taitaakin olla maailman hienostunein jauheliharuoka.