Marsala-kana on italialainen klassikko, jonka salaisuus piilee reseptin helppoudessa ja herkullisuudessa.
Broileri on monen suomalaisen arkiruoan perusta. Siitä valmistetaan esimerkiksi erilaisia kastikkeita, pastoja tai uuniherkkuja. Moni ei silti välttämättä tunne italialaista klassikkoreseptiä, joka on itse asiassa koko internetin suosituin kanaresepti. Oletko sinä jo kokeillut marsala-kanaa?
Täydellistä lohturuokaa
Marsala-kanan suuri suosio piilee paitsi sen kermaisen täyteläisessä maussa myös reseptin helppoudessa.
Katso marsala-kanan resepti Sivumaku-blogista.
Ruokalaji on täydellistä lohturuokaa parhaimmillaan: siinä on pastaa, kanaa, marsala-viiniä, kermaa, sieniä ja valkosipulia. Koko annoksen valmistamiseen menee alle 30 minuuttia.
Makuja.fi-ruokasivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen testasi marsala-kanaa blogissaan jo vuonna 2012.
– Helppo, supernopea ja mielettömän maukas klassikko arkea tai vähän fiinimpääkin hetkeä juhlistamaan. Teet ruoan alusta loppuun puolessa tunnissa. Ja siis kotikokin puolituntisessa, ei Jamie Oliverin, Kinnunen vinkkaa.
Kinnusen keittiössä marsala-kana on päätynyt pannulle eri muunnoksin.
– Yleensä herkkusienien ja parmankinkun kera, viime kerralla spontaanin mieliteon myötä ilman. Persiljakin korvattiin basilikalla. Rustiikkisemman version saat korvaamalla prosciutton pekonilla. Kylkeen ei italialaiseen tapaan välttämättä tarvitse mitään, mutta salaatit ja vaikka risotto toimivat mainiosti.
Lähde: MSN, Sivumaku