Positiivinen yllätys: Näin paljon Suomessa myytävät kalapuikot sisältävät oikeasti kalaa
Makuja.fi otti selvää, kuinka paljon Suomessa myytävät kalapuikot sisältävät oikeasti kalaa.
Alkuviikosta kohuttiin Ruokakeskon myymistä "lihapyöryköistä", jotka eivät sisällä lainkaan lihaksi kutsuttavia ruhonosia. Sittemmin liha-maininta poistettiin tuotteen nimestä. Makuja.fi selvitti, kuinka paljon kalaa Suomessa myytävät kalapuikot todella sisältävät – ja yllätys oli positiivinen.
Vertailussa 12 eri tuotetta
Vertailua varten otettiin selvää 12 eri kalapuikkotuotteen tuoteselosteesta. Vertailu tehtiin Lidlin, K-supermarketin, S-Marketin ja Valintatalon tuotteista.
Kalaa 59–70 prosenttia
Suomessa myytävät kalapuikot sisältävät kohuttuihin "lihapulliin" verrattuna yllättävän paljon kalaa. Vertailussa selvisi, että kalapuikkojen kalapitoisuudessa oli enimmillään yhdentoista prosentin ero. Eniten kalaa sisältäneissä kalapuikoissa, Västkustfileen gluteenittomissa ja laktoosittomissa kalapuikoissa kalaa on 70 prosenttia. Kaikkein vähiten vertailluista tuotteista sisälsivät K-Menun kalapuikot. K-Menun kalapuikoissa kalaa on 59 prosenttia.
Näin paljon Suomessa myytävät kalapuikot sisältävät kalaa:
Marefino kalapuikko, 450g: Jauhettua kalaa 65%
Ocean trader kalapuikkoa: Alaskanseitifilee 65%
Västkustfilee kalapuikot, 300g, gluteeniton ja laktoositon: Alaskanpollockfilee 70%
Frionor kalapuikkoja, 250g: Kala 61%.
Findus kuitupitoiset kalapuikot, 250g: Kala 61%.
Findus fileekalapuikot, 250g: Alaskanseitifilee 61%
Pirkka kalapuikko, 250g: Kala 65%.
K-menu kalapuikko, 250g: Kala 59%.
Findus lohikalapuikot, 250g: Kyttyrälohi 61%.
Rainbow kalapuikot, 250g: 64% kala
Xtra kalapuikot, 900g: Jauhettu kalanliha 60%
Eldorado kalapuikot, 250g: Alaskanseitifilee 65%
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku