Maustepippuri ei olekaan pippuri – mitä eroa suosikkimausteiden välillä oikeasti on?
Erilaiset pippurit sopivat erityylisten ruokien maustamiseen. Shutterstock
Julkaistu 21.03.2016 14:15
Tuuli Lindgren
tuuli.lindgren@mtv.fi
Pippuri kuin pippuri? Ei aivan. Eri pippurit sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja kun tarkkoja ollaan, kaikki pippurin nimellä kulkevat mausteet eivät käytännössä edes ole pippureita.
Tiedätkö, mitä eroa eri pippureilla on?
Mustapippuri
Shutterstock
Mustapippuri käy lähes jokaiseen ruokaan ja on ehdoton keittiön perusmauste. Mustapippuri on pippurikasvin kypsymätön, fermentoitu ja kuivattu hedelmä.
Viherpippuri
Shutterstock
Viherpippuri on raaka pippurikasvin hedelmä, joka maistuu sekä miedolle että täyteläiselle. Viherpippuri sopii hyvin pataruokiin sekä jälkiruokiin.
Valkopippuri
Shutterstock
Valkopippuri pippurikasvin kypsä, kuorittu ja kuivattu hedelmä, joka sopii hyvin esimerkiksi kalaruokiin.
Maustepippuri
Shutterstock
Maustepippuri ei ole pippuri ollenkaan. Maustepippuri on maustepippuripuun kuivattu hedelmä, joka sopii hyvin maustamaan esimerkiksi keittoja sekä jauheliharuokia.
Rosépippuri
Shutterstock
Rosépippurit ovat trooppisen puun hedelmiä. Puu ei kuulu lainkaan pippurikasveihin. Rosépippuri sopii hyvin kalaruokiin sekä jälkiruokiin.
Cayennepippuri
Shutterstock
Voimakkaasti tulinen cayennepippuri on jauhettu capsicuum-sukuisten chilikasvien hedelmistä. Kyse ei siis ole varsinaisesta pippurista.
Lähteet: Santa Maria, Meira
Pippuri kruunaa mehevän pihvin. Katso videolta ohjeet täydellisen pihvin paistamiseen!