Halpa korvike kalliille maustekastikkeille – Linnean budjettivinkki yllättää
Ruokaa voi maustaa edullisemmin, vinkkaa keittiömestari Linnea Vihonen.
Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin perjantaina ravitsevaa ruokaa opiskelijabudjetilla. Kokki Linnea Vihonen vinkkasi helpon keitto-ohjeen, jota pystyy myös varioimaan näppärästi.
Sipulilla ja valkosipulilla voit korvata kalliit maustekastikkeet
Samalla kokki jakoi myös säästövinkkejään ruoanlaittoon liittyen.
– Hyvä budjettivinkki: monessa reseptissä on aika vähän sipulia ja valkosipulia – minä yleensä tuplaan ne määrät, Linnea kertoi.
Jos ruokiin lisää sipulia ja valkosipulia, tulee samalla lisänneeksi makua todella helposti ja budjettiystävällisesti.
– Voidaan skipata kalliit maustekastikkeet ja -tahnat.
Katso videolta vinkki Linnean edulliseen keittoon:
Nappaa resepti: Meksikolainen papukeitto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa