Keittiömestari kertoo, mistä tunnistaa huonolaatuisen oreganon
Hyvää ruokaa ei kannata pilata huonoilla mausteilla – maustepussien sisällöissä voi olla selkeitä eroja.
Oregano kuin oregano, pippuri kuin pippuri.
Näin moni saattaa ajatella, mutta oikeasti maustehyllyn pussi- ja purkkirivistä löytyy mausteita, joiden laatu vaihtelee laidasta laitaan.
Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva esimerkiksi kertoo, että aikaisemmin hänelle oli aivan sama, minkälaista mustapippuria mylly sisälsi, kunnes mies tutustui Tellicherry-pippuriin. Kookasta pippuria kutsutaan myös mustapippureiden Rolls Royceksi.
Tellicherry-mustapippurin kuoressa on aromaattista öljyä, joka tekee pippurista erityisen hienostuneen makuisen, peittämättä kuitenkaan annoksen makuja alleen.
Oreganomausteetkaan eivät ole missään nimessä samasta puskasta veistettyjä. Kaupassa kannattaa esimerkiksi tarkastella, sisältääkö maustepurkki lehtien lisäksi tikkuja tai vartta ja ettei purkin pohjalla ole liikaa "pölyä".
Katso yllä olevalta videolta, miten paljon kaupan oreganot voivat todella erota toisistaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka