Aromisuolan käyttö jakaa mielipiteet, mutta Tomppa ei kritiikistä välitä.
MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Harri Syrjänen kommentoi elokuussa Iltalehdelle, mikä on pahin mahdollinen suomalaisten käyttämä mauste. Syrjänen ei laittaisi kotitekoiseen ruokaan lainkaan aromisuolaa, sillä kokin mielestä se muuttaa aterian valmisruoaksi.
Aiemmin myös kokki Kari Aihinen on tyrmännyt Kaappaus keittiössä -ohjelmassa aromisuolan käytön.
Lue myös: Länsimaalaisen ihmisen ahdinko huipussaan: Tätä asiaa et ole tajunnut lihaliemikuutiosta
Tomppa syö aromisuolaa aamupuuronkin joukossa
Kaikki suomalaiset ruoanlaittajat eivät kuitenkaan ole huippukokkien kanssa samaa mieltä. Kotikokki Tomppa Christiansen jakoi Facebookin Äijäruoka-ryhmään ylpeänä kuvan omasta aromisuolapurkkikokoelmastaan:
– Joku huippukokki sanoi, että aromisuolaa ei pidä käyttää ruoanvalmistukseen. Itse käytän esimerkiksi tomaattiin, kurkkuun ynnä muuhun. Noin kahden vuoden saldo on 33 purkkia. Joo, olen säilyttänyt tyhjät, Tomppa kirjoitti ryhmässä.
Tomppa kertoo MTV Uutisille käyttävänsä aromisuolaa jopa aamupuuron joukossa.
– Kun se on muuten niin mautonta.
Varsinaiseen ruoanlaittoon hän käyttää aromisuolaa harvemmin. Sen sijaan aromisuola maistuu Tompalle leivän päällä erilaisten lisukkeiden maustajana.
Aromisuolan käyttö jakaa mielipiteet
Äijäruoka-ryhmässä Tompan kuva jakoi kotikokkien mielipiteet.
– Antaa huippukokkien olla mitä mieltä haluavat, arkiseen ruoanlaittoon hyvä lisä. Tosin Herbamare parempaa, ryhmässä muun muassa kommentoitiin.
– Miksi ostat aina uuden purkin? Joka kaupassa myydään niitä täyttöpusseja, toinen ihmetteli.
Aromat-aromisuolan pääraaka-aineet ovat suola ja makua vahvistava natriumglutamaatti, joka jakaa edelleen vahvasti mielipiteitä. Kaikkien brändien aromisuolatuotteissa ei kuitenkaan käytetä natriumglutamaattia.