Meira toi myyntiin kahveja, jotka ovatkin samaa Saludoa eri paketissa – kettuilua Pauligille?

Saludo Paulig citykahvit
Saludo-brändin citykahvit haastavat Pauligin kaupunkikahvit. MTV/Meira

Samaan aikaan, kun Pauligin kaupunkikahvit hakevat inspiraatiota Napolista, Meiralla matkustetaan muun muassa Mäntsälään.

Meira on lanseerannut uuden citykahvi-sarjan, joka on herättänyt hilpeyttä sosiaalisessa mediassa. Meiran kaupunkikahvit eivät suinkaan hae inspiraatiota maailman suurkaupungeista ja niiden tyypillisistä makumaailmoista. Kahvit on sen sijaan nimetty suomalaisten paikkakuntien mukaan, eivätkä ne eroa millään tavalla toisistaan. 

– Samaa Saludoa eri paketissa. Jottei kampanja aiheuta turhaa kateellisuutta naapuripaikkakunnalla, on pakkauksen sisältö kaikissa sitä samaa tuttua Saludoa, Meiran sivustolla kuvaillaan kahvisarjaa.

Meiran citykahvit ovat herättäneet hilpeyttä muun muassa TikTokissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Omat kahvinsa ovat saaneet muun muassa Vantaa, Mäntsälä, Kouvola, Kerava, Lahti ja Pori. Kaupunkeja on yhteensä 12 ja kahveja valtakunnallisesti saatavilla satunnaisessa järjestyksessä päivittäistavarakaupoissa.

Samaan aikaan Pauligilla on lanseerattu uusi Napoli-kahvi paahtimon kaupunkikahvit-sarjaan. Kahvin kerrotaan olevan "menopaluu maailman vaativimmille kahvinjuojille" ja saaneensa inspiraatiota tunnelmallisten kujien pizzerioista ja niiden espressoa nauttivista vieraista. Samasta kahvisarjasta löytyy myös muun muassa hienostuneet New York-, Singapore-, Barcelona- ja Sydney-kahvit.

Meiran uutuuskahveista ja niiden mainonnasta herääkin kysymys, onko tässä kyse puhtaasta kettuilusta kilpailijalle Pauligille? Kysyimme asiaa suoraan paahtimolta.

"Ei iha hirveet kuraa"

Meiran mukaan citykahvi-kampanja on ennen kaikkea kunnianosoitus suomalaiselle kahville ja suomalaisille kaupungeille. 

– Kyllä kahvihyllyyn mielestämme erilaisia kahveja mahtuu, Meiralta summataan MTV Uutisille.

Kampanjaa halutaan nivota myös suomalaiseen kulttuuriperimään.

– Suomalaiseen mielenmaisemaan ei aina istu hienostelu ja hifistely, vaan on ihan ok pysytellä perusasioiden äärellä sekä todeta reilusti ja itsevarmasti, että minulle "hyvä riittää" niin kahveissa kuin kaupungeissa. 

Meiran mukaan yritys on saanut jonkin verran kuluttajapalautetta, mutta kilpailijat eivät ole citykahveja kommentoineet. Cityn voi Meiran mukaan lausua joko "kity" tai "sity".

– Olemme saaneet ilahduttavasti kuluttajapalautetta, voittopuolisesti yllättyneen iloista sellaista. Eli nähtävästi juuri niin kuin Saludo Pori -pakkauksessa lukee: "Ei iha hirveet kuraa", Tuuli Shakeshaft, kahvin tuoteryhmäpäällikkö Meiralta kommentoi.

Pauligilta kommentoidaan

Myös Pauligilla ollaan jo noteerattu Meiran uusi tuotesarja. Sen enempää yrityksestä ei kuitenkaan kommentoida kilpailijan kahvisarjan herättämiä tuntemuksia. 

– Seuraamme toki aktiivisesti kahvikategorian tapahtumia. Meistä on aina hienoa, kun kategoria kehittyy ja kuluttajille on tarjolla monipuolisesti eri vaihtoehtoja, kommentoi PR-päällikkö Lina Leden MTV Uutisille. 

Miten keitetään kotioloissa hyvää kahvia? Katso videolta kahviasiantuntijoiden haastattelu:

Marja Touri kertoo työstään kahvinmaistajana. Kahviasiantuntijat antavat myös vinkkejä hyvän kahvin valmistamiseen. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat