Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Miksi spagetin keitinveteen lisätään öljyä? Syy voi yllättää

Pasta
Pastan keitinveteen neuvotaan usein lisäämään hieman oliiviöljyä. Shutterstock
Julkaistu 02.11.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Tiedätkö, miksi pastan keitinveteen lisätään öljyä? Tunnetun pastaravintolan omistaja paljastaa siihen syyn ja ei – se ei ole toisiinsta tarttuva makaroni. 

Miksi pastan keitinveteen lisätään öljyä? Moni tekee niin, vaikka ei tiedä sille syytä. Vastoin yleistä luuloa öljyn tarkoitus ei olekaan maku tai pastan takertuminen ikäväksi klimpiksi, vaan veden kiehuminen.

Il Corvo Pasta -ravintolan omistaja Michael Easton paljastaa This is Insider -sivustolle, että keitinveteen lisätty öljy estää veden kiehumisen hellalle. Toinen tapa välttää sama on asettaa puinen kauha kattilan päälle. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: This is Insider

Tuoreimmat aiheesta

Pasta