MT: Paistopisteissä myyty "tuore" leipä voi olla yli vuoden vanhaa

vaalea leipä juusto emmental voileipä
Lehtikuva

Moni suomalainen ostaa ruokakauppojen paistopisteistä leipää, jonka mieltää tuoreeksi. Maaseudun Tulevaisuuden mukaan paistopisteissä myydyt leivät voivat kuitenkin olla yli vuoden vanhoja.

Maaseudun tulevaisuus haastatteli Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthumia, joka kertoi olevansa huolissaan kauppojen paistopisteiden yleistymisestä. Vastoin yleisiä luuloja paistopisteen tuotteet saattavat olla hyvinkin kaukana tuoreesta.

– Joskus hämmästyttää se, että aamulla meidän leipomossa leivottu, valmiiksi pakattu leipä, joka ostetaan illalla, mielletään vähemmän tuoreeksi kuin Keski-Euroopasta tuleva pakasteleipä, joka saattaa olla 12 kuukautta vanha, kun se paistetaan, Vitzthum kertoo Maaseudun tulevaisuus -lehdelle.

Arvostetaanko kotimaista leipää?

Kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset pitävät suomalaisia tuotteita arvossaan. Tästä huolimatta ulkomaisten leipomotuotteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Suuri osa kauppojen paistopistetuotteiden raaka-aineista tuodaan ulkomailta.

– Kuluttaja on tässä taloustilanteessa erittäin herkkä valitsemaan halvempaa, Vitzthum kertoo.

Vitzthum ei syytä tilanteesta kuitenkaan suomalaisia. Yksi syy siihen, että kaupassa on helpompi valita jopa vuoden vanhaa tuontileipää on se, että kuluttajat eivät tunnista tarjolla olevista tuotteista oikeasti tuoreita tai suomalaisia vaihtoehtoja.

– Meillä leipomoteollisuudessa on paljon tekemistä, että osaamme viestiä tuoreudesta oikealla tavalla, Vitzthum toteaa.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.