Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muuttuuko karkinsyönti pian terveelliseksi? Tutkija Lauri Reutersilla on aavistus siitä, miten tulevaisuudessa herkutellaan

1:57img
Julkaistu 13.02.2021 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin keskiviikkona solumaatalouteen ja tulevaisuuden ruokaan. Mutta millaista on tulevaisuuden herkuttelu? Visionääri ja tutkija Lauri Reuter kertoo.

Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona vieraillut visionääri ja biotekniikan tutkija Lauri Reuter tietää, että ruokaa ei kasvateta tulevaisuudessa enää pelkästään pelloilla. Perinteisen maatalouden kylkeen tulee uudenlaisia tapoja tuottaa ruokaa – esimerkiksi soluista kasvatettuja kanattomia kananugetteja.

– Luulen, että samanlaisia nugetteja ja nakkeja syödään, mutta ne vaan tuotetaan aika eri tavalla, Reuter sanoi keskiviikkona Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Lue lisää: Pian sinäkin saatat syödä näitä käänteentekeviä kananugetteja huomaamatta eroa tavallisiin – tutkija Lauri Reuter kertoo, mistä on kyse

Lähetyksessä perehdyttiin myös tulevaisuuden herkutteluun. Reuter uskoo, että teknologiasta voi olla apua tulevaisuudessa, kun ihminen miettii omaa ruokavaliotaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ruokien ravintoarvot muuttuisivat tulevaisuudessa radikaalisti. 

– Nugetti on nugetti, se on varmaan rasvainen ja suolainen tulevaisuudessakin, koska sellaisena me halutaan nugetit syödä. Mutta se, missä teknologia voi auttaa tästä eteenpäin on, että miten me koostetaan fiksu ja itselle sopiva ruokavalio. Nyt me tehdään se aika sattumanvaraisesti ja huonosti. 

Entä syömmekö kenties tulevaisuudessa karkkia, josta on pystytty tekemään jollain ihmeen kaupalla todella terveellistä? 

Katso videolta, mitä Lauri Reuter sanoo tulevaisuuden herkuttelusta.  

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka