Näin kuorit granaattiomenan oikeaoppisesti
Poimi vinkit siihen, kuinka granaattiomena kuoritaan oikeaoppisesti.
Salaatteihin ja jälkiruokiin erityisen hyvin sopiva granaattiomena on helppo kuoria, kun tekniikka on oikea. Katso videolta, kuinka tämä onnistuu!
Kuori granaattiomena samaan tapaan kuin appelsiini
Kun tarkoitus on kuoria granaattiomena, kannattaa aloittaa leikkaamalla hedelmästä sen toinen kanta pois. Tämän jälkeen hedelmän kylkeen tehdään muutama viilto siten, että veitsi leikkautuu granaattiomenan kuoren läpi.
Kun viillot on tehty, kannattaa hedelmän sisältä poistaa sen kova, valkoinen ydin. Tämän jälkeen hedelmän siemenet irtoavat kuorista yksinkertaisesti koputtelemalla.
Lukuisia terveysvaikutuksia
Granaattiomenaa on pidetty jo pitkään superruokana. Hedelmä sisältää runsaasti A-,C- ja E-vitamiineja sekä rautaa ja antioksidantteja.
Villeimpien tutkimustulosten mukaan granaattiomenoiden kasviestrogeenit voivat kasvattaa myös rintavarustusta. Intiassa granaattiomenaa on käytetty muun muassa ripulin ja roikkuvien rintojen hoitoon.
Katso videolta, kuinka granaattiomena kuoritaan oikeaoppisesti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa