Näin saat kaupan valmiista hampurilaissämpylöistä parempia: "Voi muuttaa tylsän sämpylän totaalisesti"
Ammattilaiskokit vinkkaavat Insider-sivustolle, miten kaupan hampurilaissämpylöistä saa kotioloissa astetta parempia.
Kuten kesäinen sokkomakutestimme osoitti, suomalaiskaupoissa myytävissä hampurilaissämpylöissä on eroja! Jos siis haluat ostaa mahdollisimman hyvän sämpylän kaupasta, kannattaa ensimmäiseksi paneutua tuotteen laatuun.
Kotona valmiista burgerisämpylöistä voi sen sijaan saada entistä parempia näillä kokkien jakamilla vinkeillä.
Lue myös: Mikä on kaupan paras hampurilaissämpylä? MTV testasi yhdeksän erilaista: Tässä ovat suosikit!
Lämmitä aina sämpylät ennen syöntiä
Pussiin pakatut valmissämpylät kannattaa aina lämmittää ennen syömistä eikä syödä sellaisenaan.
– Pieni lämmitys joko grillissä tai paahtimessa aktivoi sämpylöiden gluteenin. Tämä tekee niistä pehmeämpiä ja tuoksuvampia, vinkkaa kokki ja ravintoloitsija Jessica Formicola.
Vaikka et siis mitään muuta sämpylälle, muista ainakin lämmittää se. Sämpylänpuolikkaat voi lykätä esimerkiksi leivänpaahtimeen minuutiksi tai kahdeksi.
Lisää makua maustevoilla
Jos burgerisämpylöistä haluaa ekstramaukkaita, suosittelee Formicola tuunaamaan ne maustevoilla.
– Tykkään tehdä hauskoja maustevoita. Kun laitat sulatetun voin sekaan puoli teelusikallista valkosipulijauhetta, chilijauhetta tai juustokuminaa, se voi muuttaa tylsän sämpylän totaalisesti.
Liikaa sulaa maustevoita ei sämpylään kannata laittaa, sillä leivästä voi tulla liian mössöistä.
Pelasta kuivuneet sämpylät voileipägrillissä
Voileipägrillissä pystyt hyödyntämään myös hieman kuivahtaneet burgerisämpylät.
Formicolan mukaan voileipägrillissä paahdetuista sämpylöistä tulee mukavan paahtuneen makuisia ja sopivan sitkeitä.
Majoneesia ennen grillaamista
Kokki Ander Alto sen sijaan suosittelee majoneesin laittamista burgerisämpylöihin ennen niiden grillaaista.
– Ota mitä tahansa laadukasta majoneesia ja levitä sämpylänpuolikkaille. Sitten vain paahdat sämpylät kullanruskeiksi, Alto vinkkaa.
Majoneesin voi myös maustaa halutessaan.
Itse paahdetut seesaminsiemenet tuovat makua
Kokki Kevin Cabrera haluaa sen sijaan nostaa esiin seesaminsiementen tärkeyden. Monet mieltävät seesaminsiemenet nykyään halpissämpylöiden tavaramerkiksi, mutta kotona paahdetut siemenet tuovat oikeasti sämpylöihin kaivattua makua.
– Kun olet ensimmäisen kerran kokeillut paahdettujen siemenien lisäämistä kaupan sämpylöihin, ymmärrät, miten pienillä asioilla on iso merkitys.
Seesaminsiemeniä voi paahtaa kotona levittämällä ne uunipellille leivinpaperin päälle ja paahtamalla 175-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Lähde: Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa