Näin saat kaupan valmiista hampurilaissämpylöistä parempia: "Voi muuttaa tylsän sämpylän totaalisesti"

Kolme tapaa nostaa eineshamppari uudelle tasolle – yksi tapa ylivoimaisesti ylitse muiden 1:51 Kolme tapaa nostaa eineshamppari uudelle tasolle – yksi tapa ylivoimaisesti ylitse muiden
KATSO MYÖS VIDEO: Kolme tapaa nostaa eineshamppari uudelle tasolle – yksi tapa ylivoimaisesti ylitse muiden

Ammattilaiskokit vinkkaavat Insider-sivustolle, miten kaupan hampurilaissämpylöistä saa kotioloissa astetta parempia.

Kuten kesäinen sokkomakutestimme osoitti, suomalaiskaupoissa myytävissä hampurilaissämpylöissä on eroja! Jos siis haluat ostaa mahdollisimman hyvän sämpylän kaupasta, kannattaa ensimmäiseksi paneutua tuotteen laatuun.

Kotona valmiista burgerisämpylöistä voi sen sijaan saada entistä parempia näillä kokkien jakamilla vinkeillä.

Lämmitä aina sämpylät ennen syöntiä

Pussiin pakatut valmissämpylät kannattaa aina lämmittää ennen syömistä eikä syödä sellaisenaan.

– Pieni lämmitys joko grillissä tai paahtimessa aktivoi sämpylöiden gluteenin. Tämä tekee niistä pehmeämpiä ja tuoksuvampia, vinkkaa kokki ja ravintoloitsija Jessica Formicola.

Vaikka et siis mitään muuta sämpylälle, muista ainakin lämmittää se. Sämpylänpuolikkaat voi lykätä esimerkiksi leivänpaahtimeen minuutiksi tai kahdeksi.

Lisää makua maustevoilla

Jos burgerisämpylöistä haluaa ekstramaukkaita, suosittelee Formicola tuunaamaan ne maustevoilla.

– Tykkään tehdä hauskoja maustevoita. Kun laitat sulatetun voin sekaan puoli teelusikallista valkosipulijauhetta, chilijauhetta tai juustokuminaa, se voi muuttaa tylsän sämpylän totaalisesti.

Liikaa sulaa maustevoita ei sämpylään kannata laittaa, sillä leivästä voi tulla liian mössöistä.

Pelasta kuivuneet sämpylät voileipägrillissä

Voileipägrillissä pystyt hyödyntämään myös hieman kuivahtaneet burgerisämpylät.

Formicolan mukaan voileipägrillissä paahdetuista sämpylöistä tulee mukavan paahtuneen makuisia ja sopivan sitkeitä.

Majoneesia ennen grillaamista

Kokki Ander Alto sen sijaan suosittelee majoneesin laittamista burgerisämpylöihin ennen niiden grillaaista. 

– Ota mitä tahansa laadukasta majoneesia ja levitä sämpylänpuolikkaille. Sitten vain paahdat sämpylät kullanruskeiksi, Alto vinkkaa.

Majoneesin voi myös maustaa halutessaan.

Itse paahdetut seesaminsiemenet tuovat makua

Kokki Kevin Cabrera haluaa sen sijaan nostaa esiin seesaminsiementen tärkeyden. Monet mieltävät seesaminsiemenet nykyään halpissämpylöiden tavaramerkiksi, mutta kotona paahdetut siemenet tuovat oikeasti sämpylöihin kaivattua makua. 

– Kun olet ensimmäisen kerran kokeillut paahdettujen siemenien lisäämistä kaupan sämpylöihin, ymmärrät, miten pienillä asioilla on iso merkitys.

Seesaminsiemeniä voi paahtaa kotona levittämällä ne uunipellille leivinpaperin päälle ja paahtamalla 175-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!