Nopea ja helppo avokadopasta on arkiruokaa parhaimmillaan. Poimi talteen Hellapoliisin herkullinen resepti ja näppärä vinkki, jolla ruoka valmistuu entistäkin nopeammin!
Avokadopasta on vartissa valmistuva kasvisruoka, joka saa makunsa chilistä ja valkosipulista. Halutessasi voit täydentää annosta esimerkiksi ilmakuivatulla kinkulla.
Jos kiire painaa päälle, voit nopeuttaa ruoan valmistusta pastalaatua vaihtamalla.
– Käytä halutessasi tuorepastaa, niin saat annoksesta aavistuksen tyylikkäämmän ja nopeammin valmistuvan, Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa.
Alta löytyvä avokadopastan resepti on Jaakosen käsialaa.
Avokadopasta (4 annosta)
½ punainen, mieto chilipaprika
2–3 valkosipulinkynttä
yhden limen puristettu mehu
2–3 syöntikypsää avokadoa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
½–3/4 dl oliiviöljyä
50 g parmesaanijuustoa raasteena tai lastuina
Lisäksi:
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
250 g spagettia tai tuorepastaa
Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon ja purista joukkoon limen mehu.
Halkaise avokadot, poista siemen ja paloittele hedelmäliha. Laita avokado joukkoon. Lisää suolaa ja mustapippuria, sekä oliiviöljyä. Sekoita ainekset. Suikaloi tai raasta parmesaanijuusto ja sekoita muiden ainesten joukkoon tai tarjoa erikseen.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja spagetti tai tuorepasta. Keitä kuivaa spagettia noin 8 minuuttia ja tuorepastaa 2–3 minuuttia, valuta.
Sekoita spagetti tai pasta muiden ainesten joukkoon. Sekoita ja tarkista maku.Tarjoa.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.