Kun tarvitset nopean ja ravitsevan ratkaisun ruokapöytään, kokeile munakasta.
Arkisesta munakkaasta saat täytteitä vaihtamalla mitä erilaisempia tarjottavia. Voit lisätä munakkaaseen myös lihaa, mutta saat siitä helposti maistuvan pelkillä kasvistäytteilläkin. Pelkästään erilaisia juustoja kokeilemalla saat aina uutta aikaan.
Mikä parasta, munakas sopii moneen.
– Välimerellinen munakas sopii lounaaksi tai vaikka illanistujaisiin, vinkkaa reseptin luonut Hellapoliisi eli Katja Jaakonen.
Välimerellinen munakas
1 annos
3 munaa
2 rkl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 siitakesientä
muutama miniluumutomaatti
pala punaista paprikaa
5 sokeriherneenpalkoa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
50 g fetajuustoa
muutama oliivi viipaleina
rucolaa
Riko munat kulhoon.
Mittaa joukkoon vesi tai kerma. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.
Viipaloi sienet, puolita miniluumutomaatit, paloittele paprika ja sokeriherneenpalot.
Kuumenna öljy pannussa ja laita kasvikset pannulle. Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät. Kaada munakasmassa joukkoon ja työnnä seosta reunoilta keskelle, kunnes massa alkaa hyytyä.
Anna munakkaan kypsyä keskilämmöllä rauhassa, kunnes massa on keskeltä hyytynyt. Ripottele loppuvaiheessa pinnalle fetajuustopaloja ja viipaloituja oliiveja. Valuta hyytynyt munakas lautaselle ja koristele rucolalla.
Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Resepti: Hellapoliisi
***
0:27