Vartissa valmista – kermainen avokadopasta on arjen pikaruokaa parhaimmillaan
Tämän helpon arkiruoan salaisuus piilee kastikkeessa, joka valmistuu pastan kiehuessa muutamassa minuutissa.
Video: Näppärällä kikalla keität pastaa aina oikean määrän.
Avokadosta, basilikasta ja pinaatista valmistuva kastike on melko paksua, jonka vuoksi pastalaatuun kannattaakin tässä ruokalajissa kiinnittää erityistä huomiota. Spagetti ja nuudelit toimivat ruoassa hyvin, toisin kuin vaikkapa huonosti paksua kastiketta sisäänsä imevä penne-pasta.
Pastan lisäksi myös avokadojen kypsyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä raaka avokado ei muussaudu blenderissä toivotulla tavalla. Jos kotiisi on päätynyt vain raakoja avokadoja, ei huolta. Poimi tästä talteen vinkki, jolla kypsytät avokadot muutamassa minuutissa.
Kermainen avokadopasta neljälle
340 g pastaa, esimerkiksi spagettia
2 avokadoa
n. 1 dl tuoretta basilikaa
n. 1. dl baby-pinaatin lehtiä
2 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
parmesaania
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Keitä pasta isossa kattilassa suolatussa vedessä puolikypsäksi. Tee sillä välin kastike. Lisää avokadon hedelmäliha blenderiin basilikan, pinaatin, valkosipulin, sitruunamehun ja suolan kanssa. Anna käydä noin minuutin ajan, kunnes kastike on tasaista. Lisää blenderin käydessä joukkoon oliiviöljy.
Siivilöi pasta ja kaada ne isoon kulhoon. Lisää pastan joukkoon kastike ja sekoita. Lisää päälle parmesaanilastuja, tuoretta basilikaa ja kirsikkatomaatteja.
Lähde: TheKitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"