Vodkapasta eli penne alla vodka valmistuu näin:
- Laita pastan keitinvesi kuumenemaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolalla maustetussa vedessä. Kun siivilöit pastan, säästä 2 ½ desiä keitinvettä.
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja chilirouhe, jatka hetki kuullottamista.
- Lisää tomaattipyre pannulle ja paista seosta 5-7 minuutin ajan.
- Lisää vodka pannulle ja hauduta muutama minuutti.
- Ota puoli desiä kuumaa pastan keitinvettä ja sekoita se kaurakerman kanssa. Lisää seos pannulle ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, jotta saat aikaan kermaisen tomaattikastikkeen.
- Sekoita suurin osa juustoraasteesta kastikkeen joukkoon, jätä hieman annosten viimeistelyyn.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää keitinvettä pienissä erissä, kunnes saat aikaan sopivan koostumuksen.
- Tarjoile pasta tuoreen basilikan kanssa. Ripottele annosten päälle hieman juustoraastetta ja maun mukaan chilirouhetta.
Resepti ja kuva: Hanna Hurtta, hannansoppa.com
Seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!