Baarimestari haluaa murtaa klassikojuoman ympärillä pyörivät myytit.
Videolla baarimestari Antto Terras paljastaa hauskoja sattumuksia työstään legendaarisessa Vantaan Calypsossa.
Kun puhutaan gin tonicin valmistuksesta, jokaisella tuntuu olevan aiheesta oma mielipiteensä ja näkemyksensä. Mutta mikä on oikeaoppinen tapa valmistaa gin tonic, baarimestari Pauliina Marjanen?
– Oikeaoppinen valmistustapa on juuri se, jolla sitä itse tykkää juoda, Marjanen toteaa.
– Ginissä on oikeastaan vähän sama homma kuin skottiviskissä. Ei sillä oikeasti ole niin paljoa väliä, laittaako jäitä vai ei, kunhan siitä vaan itse nauttii.
Marjasen mukaan liian tiukat rajat saattavat viedä innostusta tuotetta kohtaan, joten hän kannustaakin kaikkia kokeilemaan rohkeasti juomia juuri omalla tavalla valmistettuna.
Oikeilla mauilla saadaan paras lopputulos
Vaikka rosmariini ja karpalo kuuluvatkin Napue Giniin, hyvä juoma on mahdollista valmistaa, vaikka näitä raaka-aineita ei sattuisi kaapista löytymäänkään. Juoman valmistamista ei siis tulisi katsoa liian mustavalkoisesti.
– Näiden puuttuminen ei saisi olla este. Niin kauan, kun nautit siitä, se on tärkeitä, Marjanen muistuttaa.
OLETKO JO MAISTANUT? Parasta juuri nyt: Gin & Tonic -juustokakku – kokeile hittireseptiä!
Vaikka juomia on yhtä monta kuin tekijöitäkin, yhtä ohjenuoraa kannattaa kuitenkin noudattaa.
– Ihan sama kuin missä tahansa juomassa tai ruoassa, kun käyttää oikeita makuja, saadaan paras lopputulos, Marjanen toteaa.
***
10:52