Näitä einesruokia suomalaiset ostavat eniten – suosikeilla yksi yhdistävä tekijä
Makuja.fi otti selvää, mitkä einesruoat käyvät Suomessa kaikkein parhaiten tänä päivänä.
Vaikka tänä päivänä puhutaan paljon kotiruoasta, ja moni uhraa ruoanlaitolle paljonkin aikaa, käyvät valmisruoat yhä kaupaksi Suomessa.
Eineshyllyssä suomalaisilla on omat suosikkinsa, joita valitaan ostoskoreihin vuodesta toiseen. Kaikkia suosikkieineksiä yhdistääkin se, että ne ovat pysyneet suosiossa jo useamman vuoden ajan.
Jauheliharuoat ja maksalaatikko maistuvat suomalaisille
Makuja.fi kysyi Saarioisten, HK:n ja Atrian edustajilta, mitä valmisruokia suomalaiset ostavat eniten. Selvisi, että etenkin jauheliharuoat ja maksalaatikko ovat suomalaisten suosiossa.
– Meidän myydyimpiä tuotteitamme ovat maksalaatikko, jauhelihapizza, lihaperunasoselaatikko ja lihamakaronilaatikko, Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Katriina Virtanen kertoo.
HK:lta kerrotaan, että suomalaisten suosikkeja valmisruokien joukossa ovat karjalanpiirakat, hernekeitto, pinaattikeitto – sekä ikisuosikki, maksalaatikko. Atrialla suosituimpien einesruokien lista ei ole kovin erilainen.
– Suomalaisten suosikkivalmisruokia ovat maksalaatikko, lihapyörykät, riisipiirakka ja ohukaiset, Atrian valmisruokien tuoteryhmäpäällikkö Johanna Hyytinen kertoo.
– Samat suosikit ovat pitäneet kärkisijoja jo useamman vuoden ajan, Hyytinen tarkentaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku