Grillatut hedelmät viimeistelevät kesäisen aterian. Aniko Lehtisen Ihan ulkona -kirjasta löytyvät herkulliset jälkiruokavartaat valellaan itse tehdyllä appelsiinisiirapilla.
Hedelmät karamellisoituvat grillissä ja niistä lähtee upea maku. Helppo ja maukas jälkiruoka valmistuu samalla kun suolaisetkin grilliherkut ja siirapin voi valmistaa jo etukäteen.
Grillattua persikkaa ja ananasta appelsiinisiirapilla
Ainekset:
1 ananas
4 persikkaa
mansikoita
puisia grillivartaita liotettuina
appelsiinisiirappi:
1 l appelsiinivirvoitusjuomaa
1 vaniljatanko
Keitä siirappia varten appelsiinivirvoitusjuomaa ja vaniljatankoa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Tähän menee noin 5 tuntia. Vinkki: Siirapin voi valmistaa etukäteen ja se säilyy viikon kylmässä.
Pilko ananakset ja persikat isoiksi paloiksi ja pujottele ne vedessä liotettuihin puisiin grillivartaisiin vuorotellen mansikoiden kanssa. Grillaa. Sivele vartaita grillauksen aikana muutaman kerran siirapilla.
Tarjoile jälkiruokavartaat jäljelle jääneen siirapin kanssa. Nauti!
Lähde: Aniko Lehtinen: Ihan ulkona, WSOY 2017
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.