Veriappelsiinihyytelö hedelmien kera
Tämä on ihanan raikas jälkiruoka, joka maistuu veriappelsiinilta, on kauniin värinen ja sisältää terveellisiä vitamiineja. Voit kaataa hyytelön isoon vuokaan, mutta jälkiruoka on erittäin mukavan näköinen jos sen tarjoilee pienemmistä annosvuoista. Muista, että hyytelö tarvitsee tunnin jähmettymisajan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 10 veriappelsiinia (tarvitset yhteensä 6 dl niistä puristettua mehua)
- 7 liivatelehteä
- 2-3 rkl hunajaa
- tummia viinirypäleitä
- kiiviä viipaloituna
Valmistusohje
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Purista appelsiineista mehu. Siivilöi ja mittaa mehu, tarvitset 6 dl.
2. Kuumenna 1 dl mehusta hunajan kera, purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja sulata ne kuumaan mehuun sekoittaen. Sekoita liivate-mehuseos lopun appelsiinimehun kanssa hyytelöksi. Huuhdo vuoka tai vuoat vedellä, kaada hyytelö vuokaan/vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 tunti.
3. Paloittele viinirypäleet ja kiivit. Huuhdo vuokien pohjat nopeasti kuumassa vedessä ja kumoa hyytelöt vadeille. Koristele hedelmin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa