Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaniljakeitettyjä päärynöitä karhunvatukkakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihanan raikas jälkiruoka myöhäiskesällä tai alkusyksystä kun sekä päärynät että karhunvatukat kypsyvät. Jälkiruoka on täynnä makuja mutta ei kaloreita. Tarjoile mielellään mantelilastujen kera.

Neljälle

  • 4 päärynää à n. 100 g
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl karhunvatukoita
  • sitruunamelissaa
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi vesitilkassa 1 rkl sokerin sekä halkaistun vaniljatangon kera. Päärynöiden kypsyysasteesta riippuen keittoaika on 5-30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä.

2. Ota kauneimmat karhunvatukat sivuun koristelua varten, noin puolet marjoista. Sekoita loput tehosekoittimessa soseeksi sokerin kera, n. 20 sekuntia kovalla teholla. Siivilöi.

3. Tee kastikkeesta lautaselle peili. Aseta päärynä kastikepeilin keskelle, koristele karhunvatukoilla ja sitruunamelissalla.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät