Nämä säilykkeet ovat nyt hittejä

Säilykeruoka säilykkeet säilyke
K-ryhmä kertoo, mitä säilykkeitä suomalaiset kesäisin ostavat. Kuvituskuva. Shutterstock

K-ryhmä paljastaa, mitkä säilyketuotteet tekevät kesällä kauppansa.

Kesä on parasta tuoreiden kotimaisten kasvisten sesonkia. Kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoilta ostoskoreihin sujahtaa monenlaisia kasviksia ja marjoja aina varhaisperunoista kukkakaaliin ja makeisiin mansikoihin.

Tuoreiden kasvisten lisäksi suomalaiset suosivat kesäisin myös erilaisia kasvissäilykkeitä, kerrotaan K-ryhmästä

Purkkihernekeitto käy kesällä kaupaksi

Kauppaketjun mukaan kestosuosikkeja ovat kesälläkin niin sanotut perustuotteet, kuten tomaattimurskat ja maustetut kurkkuviipaleet. Perinteetkin pitävät pintansa, sillä suosituimpien säilykkeiden joukosta löytyy purkkihernekeitto.  

– Hernekeitto kuuluu mökille! Se on nopea valmistaa, säilyy hyvin ja sitä voi tuunata mielensä mukaan. Hernekeitosta myös löytyy erilaisia vaihtoehtoja, sillä perinteisen keiton lisäksi voi valita vaikkapa reilusti lihaisan tai kokonaan kasvisversion, kertoo K-ryhmän säilykkeistä vastaava valikoimapäällikkö Marjo Jäske tiedotteessa.

Moni pitää erilaisia säilykkeitä nimenomaan kätevinä ja säilyvinä mökkiruokina. Proteiinipitoisilla säilykkeillä, kuten linsseillä ja pavuilla, voikin helposti luoda aterian pohjan. Lisäksi säilykkeistä löytyy monien suosikkilisukkeita, kuten artisokkia, valkosipulinkynsiä ja kapriksia.  

K-ryhmän mukaan muutaman vuoden takainen trendituote, rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä, on myös edelleen todella suosittu tuote. 

Myös kala ja mansikka säilykesuosikkeja

Kasvisten lisäksi kalasäilykkeet ovat suosittuja kesäisin. Kesällä esimerkiksi erilaisten maustesillien ja -silakoiden myynti kolminkertaistuu.  

– Perinteisten kalasäilykkeiden lisäksi myynti on kasvanut ilahduttavasti myös kotimaisissa kalasäilykkeissä, kuten villi- tai luonnonkalasäilykkeissä. On hienoa huomata, miten lähellä tuotetut vaihtoehdot kiinnostavat tuorekalan lisäksi myös säilykepuolella.

Makeista säilykkeistä erityisesti mansikkahilloa ostetaan kesäisin. Hilloa on helppo toki tehdä myös itse nyt, kun kesän mansikkasato on parhaimmillaan.

Katso myös: Sillit Halpa vs. kallis -makutestissä.

Makutestissä sinappisillit – selkeä voittaja löytyi, mutta maistelussa meinasi käydä raatilaiselle köpelösti: "Voisi olla vettä tässä vierellä..." 7:49
Mikä on paras sinappisilli?

Lähde: K-ryhmä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!