Televisiostakin tuttu kokki Alex Nurmi vinkkaa, miten munakas syntyy kananmunan omassa kuoressa.
Munakkaan voi valmistaa myös kananmunan omassa kuoressa! Näin munakkaasta saa juhlavan tarjoiltavan esimerkiksi brunssille. Munakas koristellaan juhlavasti mädillä ja pekonilla ja nautitaan tuoreen leivän kera. Nam!
Kokeile Alex Nurmen reseptiä:
Munakas omassa kuoressaan
Munakas:
3 kananmunaa
merisuolaa
1 dl kuohukermaa
30 g voita
suolaa
ruohosipulia
Lisäksi:
mätiä TAI paistettua pekonia
leipää
ituja
Halkaise munien kuori varovasti keskeltä ja kaada sisus kulhoon. Huuhtele tyhjät kuoret ja asettele ne esimerkiksi hienon merisuolan päälle pienille lautasille.
Sekoita kananmunat ja kerma kulhossa. Sulata voi pannulla ja kypsennä munakasmassa siinä hiljalleen kypsäksi koko ajan sekoittaen.
Mausta munakas suolalla ja ruohosipulilla ja annostele munankuoriin tai lautaselle. Koristele annokset mädillä tai pekonirouheella ja nauti tuoreen, rapean aamiaisleivän kera.
Lähde: Alexin keittiössä (Alex Nurmi, Tammi 2017)
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.