Kokeile uuden vuoden kunniaksi täydellistä kananmunareseptiä. Se vie munanautintosi täysin uudelle tasolle!
Kun seuraavan kerran paistat kananmunia pannulla, lisää niiden päälle viinietikkaa. Makuyhdistelmä saattaa kuulostaa oudolta, mutta se yllättää positiivisesti – esimerkiksi Ranskassa viinietikkamunat ovat itse asiassa hyvin tavallinen herkku.
Viinietikkamunat kahdelle
4 isoa kananmunaa
2 rkl voita
4 rkl hyvää viinietikkaa (valkoviinietikka, sherryviinietikka)
Suolaa ja pippuria
Riko 2 kananmunaa kulhoon – varo etteivät keltuaiset mene rikki. Kuumenna pannulla 1 rkl voita. Kun voi n muuttunut kullanruskeaksi, lisää varovasti joukkoon kananmunat. Paista munia pannulla ja riko haarukalla mahdolliset valkuaiseen syntyvät ilmakuplat.
Kun munat ovat paistuneet (ne saavat olla reunoilta rapeat), mausta ne suolalla ja pippurilla ja siirrä lautaselle. Lisää pannulle sitten 2 rkl viinietikkaa. Anna kiehahtaa niin, että etikasta jää puolet jäljelle ja kaada se kananmunien päälle.
Tee toinen annos samalla tavalla.
Resepti: Food52
***
7:50