Sushin ystävät loihtivat perinteisen munakkaan sijaan herkullisen munakasrullan suosikkitäytteillään hetkessä.
Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjan veikeä sushityylinen munakasrulla valmistuu nopeasti ja vie takuulla kielen mennessään.
Munakasrulla sopii niin aamiaispöytään kuin lounaaksi. Reseptistä valmistuu kahdelle hengelle noin kolme munakasrullaa.
Munakasrulla sushityyliin:
Munakas:
- 5 kananmunaa
- 2 tl Sriracha-chilikastiketta
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 2 tl paahdettua seesamiöljyä
- 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Täyte:
- 150 g tuoretta kirjolohta
- 2 limetin puristettu mehu
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- rapeita salaatinlehtiä
- 2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
- 2 rkl merilevähiutaleita
- 1/4 kurkku
- 1 avokado
- 6 rkl sushi-inkivääriä
- 1 punainen tai keltainen chili
- 0,5 dl majoneesia
- 2 tl wasabitahnaa
- 2 tl lämmintä vettä
Täytteeseen tuleva lohi leikataan ohuiksi viipaleiksi ja maustetaan kulhossa limetin mehulla, johon on sekoitettu suola ja sokeri. Anna maustua.
Seesaminsiemenet paahdetaan nopeasti kuivalla pannulla. Loput täytteet viipaloidaan ohuiksi. Wasabitahna sekoitetaan veteen ja kaadetaan sitten majoneesin joukkoon.
Vatkaa munat ja sekoita mausteet joukkoon. Paista munakkaita öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt. Sivele munakkaan pintaan wasabimajoneesi ja loput täytteet. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi.
Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.