Kun haluat perinteisestä nakkikeitosta astetta parempaa, testaa huippukokki Jaakko Impiön reseptiä.
Kerroimme torstaina nakkien suosiosta Suomessa. Nakit kuuluvat suomalaisissa kodeissa sekä arkeen että juhlaan. Nakkeja popsitaan perunasalaatin kyljessä vappuna ja uutenavuotena, ja ne liittyvät vahvasti myös arkiruoanlaittoon.
Lue lisää: Kuinka kauan avattu nakkipaketti säilyy jääkaapissa? Suomalainen nakkiasiantuntija paljastaa nyrkkisäännön
Suomen suosituin nakkiruoka puolestaan on klassinen nakkikeitto. Miten siitä tehdään mahdollisimman hyvää?
Jos nakkikeiton haluaa viedä fine dining -tasolle, silloin se valmistetaan maailman parhaaksi valitussa ravintola Mirazurissa Ranskan Mentonissa työskentelevän suomalaisen huippukokki Jaakko Impiön ohjeella. Jaakko jakoi oman nakkikeittoreseptinsä nakkeja valmistavan HKScanin pyynnöstä.
Nuoren huippukokin omat nakkimuistot liittyvät nakkien paistamiseen takassa.
– Omat lapsuusmuistot nakeista liittyy niiden paistamiseen takassa. Ja ehdottomasti niiden pitää olla luonnonsuolinakkeja, jotka napsahtavat.
Jos Jaakko Impiö saisi ihan vapaat kädet nakkien tuotekehittäjänä, niin tarjolle syntyisi nakkeja, joissa maistuisi välimerelliset yrtit: rosmariini, timjami ja oregano.
Kurkkaa resepti: Nakkikeitto huippukokki Jaakko Impiö tapaan
Lähde: HKScan