Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Arkiruokahitti! Samulin nakkikeitossa hyödynnetään nerokasta nakkikikkaa – oletko jo testannut?

20201114_170331-01
Nakkikeitto on täydellistä syysruokaa!MTV
Julkaistu 23.08.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita ruokaohjeita. Tätä erityisen hyvää nakkikeittoa kannattaa testata!

Arkena moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Samulin nakkikikalla oikaiset nakkikeiton teossa

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkasi viime syksynä MTV:lle oman nakkikikkansa. Samuli pilkkoo nakit näppärästi omassa paketissaan, kas näin:

Nakit nakkikikka Samuli Karjula

Nakit pilkotaan omassa paketissaan kerralla, eikä kaikkia tarvitse pilkkoa yksitellen. 

Pilkostuista nakeista voi valmistaa vaikka nakkikeittoa. Täydellisen nakkikeiton salaisuus piilee Satokausikalenterin kasvisasiantuntijan mukaan hyvässä liemessä ja siihen paahdetuissa juureksissa.

– Minulla on kaksi vaihtoehtoa: joko käytän lientä, jota olen jo keitellyt aiemmin tai sitten teen pikaliemen. Pikaliemen ajatuksena on, että osaa juureksista paahdetaan pienen pieninä kuutioina pannulla, jonka jälkeen ne lisätään liemeen makua antamaan. Niitä ei siivilöidä pois.

Nakkikeiton liemeen Samuli käyttää laakerinlehtiä, pippuria, Sikke Sumarin lipstikkasuolaa ja paahdettua, pieneksi hakattua palsternakkaa sekä mukulaselleriä. Liemen joukkoon lisätään sitten vielä salottisipulia, kuutioitua perunaa, porkkanaa ja lopuksi pannulla ruskistetut nakit.

20201114_170331-01

– Idea on se, että ne loput keittojuurekset voivat jäädä napakaksi, kun niitä ei keitellä liemessä alusta asti pehmeäksi.

Samulin nakkikeitto viimeistellään lehtipersiljalla.

Nappaa ohje: Samulin nakkikeitto pikaliemellä

Lue myös: Huomasitko? Lidlin mainoslehtiseen lipsahti melkoinen hernekeittomoka: "On hihitelty tälle"

Videolla: Grillaatko sinä makkarat tällä tavalla?

0:55img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka