Uuniperunoita kinkun ja jogurttisalaatin kera
Perunasta tulee maukkain, jos paistat sen tavallisessa uunissa ja vain lämmität mikrossa. Jos valmistat sen täysin mikrossa, siitä tulee lähinnä keitetty, ei paistettu. Voit korvata ison uuniperunan kahdella pienemmällä, tavallisella perunalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Yhdelle
- 1 uuniperuna
- 2 viipaletta keitto- tai savukinkkua
- 5 cm purjoa
- salaattia
- ½ dl ruoanlaittojogurttia
- 1 tl sinappia (ei makeaa)
- ½ omena
- ½ punainen paprika
- 6 vihreää oliivia
Valmistusohje
1. Puhdista peruna ja paista 225-asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia.
2. Jogurttisalaatti: Sekoita jogurtti ja sinappi. Paloittele omena, paprika ja oliivit pieniksi paloiksi, lisää jogurttiin.
3. Lämmitä tarvittaessa perunat jos olet paistanut ne etukäteen. Tarjoile isojen jogurttikastikenokareiden, kinkku- ja purjosuikaleiden sekä salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka