Oletko huomannut? McDonald’sin työntekijät eivät käytä suojahanskoja hampurilaisia kootessaan – tässä syy!
Paljaat kädet ovat usein suojakäsineitä hygieenisempi vaihtoehto, pikaruokaketjusta kerrotaan.
Ravintoloiden hygienia on asia, joka herättää aika ajoin huolta asiakkaiden keskuudessa. Yksi päänvaivaa aiheuttava kysymys liittyy suojakäsineisiin – tarkemmin sanottuna niiden käyttämättömyyteen.
Kyseessä voi olla "hygieniaharha"
McDonald’sin Kysy ruoasta -sivustolle esitetyssä kysymyksessä pohditaan, minkä takia hampurilaiset kootaan paljain käsin? Eikö työntekijöillä kuuluisi olla suojakäsineet?
McDonald’sin laatupäällikkö Stiina Rasimus-Sahari vastaa videolla ruokatoimittaja Meri-Tuuli Väntsin esittämään kysymykseen.
– Suojakäsineiden käyttö itsessään ei takaa turvallisuutta, vaan siinä voi olla hygieniaharha. Lähtökohtaisesti meillä pestään käsiä todella usein, ja tällä tavalla huolehdimme käsien hygieenisyydestä, Rasimus-Sahari kertoo.
Suojakäsineitä käytetään pikaruokaketjun ravintoloissa lähinnä vain silloin, kun käsitellään raakaa lihaa.
– Mutta hampurilaiset kootaan käsin, aivan kuten huippuravintoloissakin, Rasimus-Sahari toteaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"