Mitä erityistä on punakorkillisen soijapullon kaatonokassa, ja mikä piilo-omaisuus löytyy maustepurkin korkista? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.
Perinteinen soijakastikepullo on monelle suomalaiselle tuttu juttu sekä ravintoloista että omasta kotikeittiöstä. Soijakastiketta käytetään niin ruoanlaitossa kuin maustamisessakin, ja kastike on oleellinen lisuke esimerkiksi sushia nautittaessa.
Suurin osa soijakastikkeen ystävistä lienee törmännyt legendaariseen punaisella korkilla varustettuun soijakastikepulloon.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottin jo vuonna 2018, punakorkkinen soijapullo sai alkunsa vuonna 1961 japanilaisen teollisuusmuotoilija Kenji Ekuanin käsissä. Hän suunnitteli ikonista soijapulloa yli kolmen vuoden ajan Kikkomanille ja prototyyppejäkin testattiin useampi sata.
Käytännöllisen pullon idea on, että soijakastiketta voidaan annostella ruokaan pieninä määrinä tai jopa tipottain ilman sotkua. Pullossa piileekin nerokas juju tätä ajatellen. Oletko sinä koskaan tajunnut tätä yksityiskohtaa soijapullosta?
Muistathan kokeilla kikkaa hygieniasyistä vain puhtailla käsillä kotioloissa, ei esimerkiksi ravintolassa.
Mikä nerokas yksityiskohta piilee soijapullon korkissa? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.
Lue myös: Grilli- ja jauhelihamausteiden sisältö tulee monelle yllätyksenä: "Voisiko olla, että osa vanhemmista ei ole tullut ajatelleeksi…"
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2021.