Perjantaina 9.10. vietetään kansainvälistä kananmunapäivää. Kananmunien keittäminen on helppoa tällä Muna-kirjailija Sanna Mansikkamäen esittelemällä taktiikalla.
Videolla: Joko testasit "kirjekuoritekniikkaa" kananmunan paistamiseen? Näin se toimii!
Ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäen vuonna 2017 julkaistussa Muna-keittokirjassa (Readme) vinkataan erilaisia kananmunareseptejä sekä tapoja valmistaa klassikkoraaka-aine.
Kananmunien keittämistä kannattaa kokeilla joskus niin sanotulla amerikkalaisella tavalla. Mansikkamäen Muna-keittokirjassa kerrotaan, miten kananmunan saa keitettyä täydelliseksi 1+10 -taktiikalla.
– Jälkilämmöllä kypsytetty muna kypsyy hellästi ja jättää keltuaisen kypsäksi, mutta pehmeäksi.
1+10 minuutin tapa keittää kananmunat
- Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kattilaa liedellä ilman kantta, kunnes vesi kiehuu.
- Keitä munia yhden minuutin ajan.
- Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna munien hautua kuumassa vedessä 10 minuuttia ”täydellisen kypsyyden” saavuttaaksesi. Voit pitää munia kuumassa vedessä myös pidempään. Testaa, niin löydät oman suosikkitapasi. Kaada vesi pois ja jätä munat kattilaan 30 sekunniksi. Sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Kuori ja tarjoile.
LUE MYÖS: Voiko kananmunaa syödä, jos kuori on ruttuinen, keltuainen on tumma, tai siinä on punainen piste? Tätä "munavirheet" oikeasti tarkoittavat
Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017.