Kananmunien keittäminen on helppoa tällä Muna-kirjailija Sanna Mansikkamäen esittelemällä taktiikalla.
Ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäen vuonna 2017 julkaistussa Muna-keittokirjassa (Readme) vinkataan erilaisia kananmunareseptejä sekä tapoja valmistaa klassikkoraaka-aine.
Kananmunien keittämistä kannattaa kokeilla joskus niin sanotulla amerikkalaisella tavalla. Mansikkamäen Muna-keittokirjassa kerrotaan, miten kananmunan saa keitettyä täydelliseksi 1+10 -taktiikalla.
– Jälkilämmöllä kypsytetty muna kypsyy hellästi ja jättää keltuaisen kypsäksi, mutta pehmeäksi.
1+10 minuutin tapa keittää kananmunat
- Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kattilaa liedellä ilman kantta, kunnes vesi kiehuu.
- Keitä munia yhden minuutin ajan.
- Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna munien hautua kuumassa vedessä 10 minuuttia ”täydellisen kypsyyden” saavuttaaksesi. Voit pitää munia kuumassa vedessä myös pidempään. Testaa, niin löydät oman suosikkitapasi. Kaada vesi pois ja jätä munat kattilaan 30 sekunniksi. Sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Kuori ja tarjoile.
Lue myös: Luulitko, että legendaarisissa Kinder-munissa on valkosuklaata? Olet väärässä
Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)
***
Sanna Mansikkamäki on julkaissut myös suositun Peruna-keittokirjan (Readme 2019). Miksi perunaa kannattaa syödä?
7:23