Kananmunien keittäminen on todella yksinkertaista ja helppoa tällä Muna-kirjailija Sanna Mansikkamäen esittelemällä taktiikalla.
Ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäen vuonna 2017 julkaistussa Muna-keittokirjassa (Readme) vinkataan erilaisia kananmunareseptejä sekä tapoja valmistaa klassikkoraaka-aine.
Kananmunien keittämistä kannattaa kokeilla joskus niin sanotulla amerikkalaisella tavalla. Mansikkamäen Muna-keittokirjassa kerrotaan, miten kananmunan saa keitettyä täydelliseksi 1+10 -taktiikalla.
– Jälkilämmöllä kypsytetty muna kypsyy hellästi ja jättää keltuaisen kypsäksi, mutta pehmeäksi.
1+10 minuutin tapa keittää kananmunat
- Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kattilaa liedellä ilman kantta, kunnes vesi kiehuu.
- Keitä munia yhden minuutin ajan.
- Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna munien hautua kuumassa vedessä 10 minuuttia ”täydellisen kypsyyden” saavuttaaksesi. Voit pitää munia kuumassa vedessä myös pidempään. Testaa, niin löydät oman suosikkitapasi.
- Kaada vesi pois ja jätä munat kattilaan 30 sekunniksi. Sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Kuori ja tarjoile.
Lue myös: Luulitko, että Kinder-munissa on valkosuklaata? Olet väärässä
Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2020.
***
Sanna Mansikkamäki on julkaissut myös suositun Peruna-keittokirjan (Readme 2019). Miksi perunaa kannattaa syödä?
7:23