Sosiaalisessa mediassa ja ruokablogosfäärissä hyökyaallon tavoin levinnyt kanaresepti on lähtöisin Peggy Thomasin ruokablogista Peggyn Pieni Punainen Keittiö.
Muun muassa Glorian Ruoka ja Viini -lehti valitsi Igorin kanan viime vuoden hauskimmaksi ruokailmiöksi.
Reseptin menestys tuli bloggaajalle itselleen täytenä yllätyksenä.
– En yhtään tiedä, miten tämä juttu yhtäkkiä lähti leviämään sillä tavalla. Varmaan osa menestyksestä tuli reseptin taustalla olevasta tarinasta. Kirjoitin blogiini, että vähän niin kuin hurmasin mieheni tällä reseptillä. Aloin saada viestejä tuntemattomilta ihmisiltä, että ihana tarina, ja että monet muutkin naiset ovat saaneet tällä reseptillä kiitoksia miehiltään, Thomas arvioi.
Hittiresepti tunnetaan nimellä Igorin kana. Nimestä voisi nopeasti päätellä, että kyseessä on venäläinen ruokaresepti. Näin ei kuitenkaan ole, vaan annos on bloggaajan omien sanojen mukaan täysin suomalaista alkuperää.
Annoksessa ja koko ruokablogissa on kuitenkin mukana vivahde ulkomaisuutta, sillä Thomasin perhe on suomalais-brittiläinen ja kotona kokataan sen mukaisesti.
– Resepti on ihan suomalaista alkuperää. Olen saanut reseptin hyvältä ystävältäni ”Igorilta”. Tarina meni niin, että soitin tälle ystävälleni 18 vuotta sitten ja kerroin tavanneeni ihanan brittimiehen. Pyysin reseptiä, jolla voisin hurmata miehen, ja ystävä ehdotti Igorin kanaa. Hän sanoi, että jos tällä ei hurmata miestä, niin sitten ei millään. Kyllä se sitten toimi ja edelleen ollaan yhdessä, Thomas kertoo.
Igorin kanan taustalla onkin kaunis rakkaustarina. Jos siis ystävänpäivän illallissuunnitelmasi on vielä auki, tässä voi olla ratkaisu pulmaasi!
– On ollut yllätys, että joka viikko tuhansia ihmisiä käy katsomassa tätä reseptiä. Luulen, että se on suosittu myös siksi, että resepti on arkinen ja sopii arkipäivän ruoanlaittoon, Thomas arvelee.