Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oletko jo kokeillut? Pieni simppeli kikka tekee tavallisesta kaurapuurosta mielettömän hyvää

0:51img
Julkaistu 10.03.2020 08:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Paahdettu kaurapuuro on astetta parempi aamu- tai iltapalaherkku. Tämä kaurapuuro valmistuu melkein yhtä helposti kuin perinteinenkin versio, mutta puuron maku on perinteistä parempi!

Katso yllä olevalta videolta ohjeet paahdetun kaurapuuron tekemiseen. 

Kun haluat aamupuurostasi hieman parempaa, testaa kaurahiutaleiden paahtamista ennen niiden keittämistä.

Paahdettu kaurapuuro on yksinkertaisen nerokas muunnelma perinteisestä versiosta. Sen sijaan, että kaurahiutaleet laitetaan suoraan veteen kiehumaan, ne paahdetaan ensin kullanruskeiksi pannulla tai kattilassa. Näin kaurahiutaleet saavat ihanan paahteisen ja hieman pähkinäisen maun. Hiutaleet tuoksuvat aivan kuin kaurakekseiltä ennen puuron varsinaista keittämistä.

Testaa myös pähkinöiden paahtamista

Kaurahiutaleiden paahtamisen jälkeen kaurapuuro keitetään perinteiseen tyyliin. Jos käytät paistinpannua, laita puuro hautumaan esimerkiksi folion alle. Kaurahiutaleet voi aivan hyvin paahtaa myös kattilassa.

Voit lisätä paahdetun kaurapuuron joukkoon myös pähkinöitä. Paahda silloin kattilassa sekä kaurahiutaleet että pähkinät!

Katso helppo resepti: Paahdettu kaurapuuro – paras tapa tehdä perinteinen aamupuuro

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka