Oletko jo kokeillut? Pieni simppeli kikka tekee tavallisesta kaurapuurosta mielettömän hyvää
Paahdettu kaurapuuro on astetta parempi aamu- tai iltapalaherkku. Tämä kaurapuuro valmistuu melkein yhtä helposti kuin perinteinenkin versio, mutta puuron maku on perinteistä parempi!
Katso yllä olevalta videolta ohjeet paahdetun kaurapuuron tekemiseen.
Kun haluat aamupuurostasi hieman parempaa, testaa kaurahiutaleiden paahtamista ennen niiden keittämistä.
Paahdettu kaurapuuro on yksinkertaisen nerokas muunnelma perinteisestä versiosta. Sen sijaan, että kaurahiutaleet laitetaan suoraan veteen kiehumaan, ne paahdetaan ensin kullanruskeiksi pannulla tai kattilassa. Näin kaurahiutaleet saavat ihanan paahteisen ja hieman pähkinäisen maun. Hiutaleet tuoksuvat aivan kuin kaurakekseiltä ennen puuron varsinaista keittämistä.
Testaa myös pähkinöiden paahtamista
Kaurahiutaleiden paahtamisen jälkeen kaurapuuro keitetään perinteiseen tyyliin. Jos käytät paistinpannua, laita puuro hautumaan esimerkiksi folion alle. Kaurahiutaleet voi aivan hyvin paahtaa myös kattilassa.
Voit lisätä paahdetun kaurapuuron joukkoon myös pähkinöitä. Paahda silloin kattilassa sekä kaurahiutaleet että pähkinät!
Katso helppo resepti: Paahdettu kaurapuuro – paras tapa tehdä perinteinen aamupuuro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan