"Ruokakaksoset" Petra ja Noora Väänänen laittoivat klassisen meksikolaisruoan modernimpaan muotoon.
Chilaquiles on meksikolainen klassikkoruoka, joka valmistuu nopeasti ja näppärästi yhdellä pannulla.
– Yksinkertaisimmillaan se on nachoja, jotka pehmennetään salsakastikkeessa. Voi kuulostaa vähän hassulta, että miksi rapeista nachoista halutaan pehmeitä, mutta tämä on klassikkoruoka ympäri Meksikoa ja tätä syödään monin eri tavoin, Masterchef 2022 -voittaja Petra Väänänen kertoo.
Petra laati chilaquilesista, eli "meksikolaisesta pyttipannusta" siskonsa Noora Väänäsen kanssa Pauligin järjestämässä mediatilaisuudessa astetta modernimman version.
Moderni ei tarkoita kuitenkaan turhaa kikkailua, vaan raikkaita makuja.
Lue myös: Ruoka, jota suomalaiset nyt rakastavat: "Kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittua se jo lapsiperheissä on"
Avokadokreemiin jää himo
Chilaquilesin voi valmistaa joko punaiseen tai vihreään salsaan ja siinä voi hyödyntää myös esimerkiksi kuivahtaneet tortillat. Pyttärin voi kypsentää aivan pehmeäksi tai jättää hieman rapeammaksi.
Käytännössä samoista aineksista voisi valmistaa myös suomalaisillekin tutun nachopellin.
Väänäsen siskosten versiossa koko annoksen kruunaa raikas avokadokreemi, johon jää taatusti himo. Ylijäänyt kreemi tuleekin taatusti dippailtua parempiin suihin nachojen kera.
Ohjeessa kreemi valmistetaan tehosekoittimen avulla, mutta sen voi soseuttaa myös esimerkiksi sauvasekoittimella, morttelissa tai ihan vain haarukalla käsivoimin.
Noora Väänänen vinkkaa, että jos pitää tulisemmasta, ainesten joukkoon voi nakata myös muutaman jalapenoviipaleen.
Ota chilaquilesin resepti talteen täältä!
Lue myös: MTV:n makutestissä 9 erilaista vehnätortillaa – suosikit löytyivät: "Ihan yllätyin, että näissä on oikeasti jotain eroa"
Lue myös: Näin tortillaletuille kannattaisikin tehdä ennen syömistä – texmex-vinkit, joita et ehkä tiennyt
Katso myös: Näin teet ylijääneistä tortilloista nachoja
0:56