Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa
Näin paistat kotona maukkaan napolilaistyyliseen pizzan.
Jos mielesi tekee erityisen hyvää pizzaa, kannattaa testata suosikkiherkkua napolilaistyyliin.
Napolilaistyylinen pizza kotona pizzauunissa
Täydellisen napolilaisen pizzan salaisuus on pieteetillä valmistettu pohja, tuoreet raaka-aineet sekä nopea paisto todella kuumassa avotuliuunissa.
Pizzaravintola Via Tribunalin mukaan napolilainen pizza eroaa roomalais- ja amerikkalaistyylisistä pizzoista sekä pohjansa että paistoaikansa, mutta myös täytteiden yksinkertaisuuden myötä. Napolilaiseen pizzaan ei ole tarkoitus laittaa sitä mitä kaapista löytyy, vaan raaka-aineet ovat tarkkaan määriteltyjä oikean makuharmonian luomiseksi.
Kotonakin voi valmistaa napolilaistyylistä pizzaa, jos sattuu löytymään siihen sopivat välineet.
– Oletko hankkinut pihallesi pizzauunin, mutta et ole löytänyt hyvää pizzareseptiä? Napolilaistyylinen pizza valmistuu helposti pizzauunilla, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
Täydellinen pizzapohja pitkällä kohotuksella
Taikinan pitkä kohotusaika takaa täydellisen pizzapohjan. Napolilaista pizzaa kohotetaan perinteisesti huoneenlämmössä jopa noin 15–20 tuntia omasta aikataulusta riippuen. Pitkän kohotuksen aikana taikinaan muodostuu kaasua ja aromiaineita, jotka antavat taikinalle makua ja kuohkean rakenteen.
Kati suosittelee valmistamaan taikinan napolilaistyyliseen pizzaan vähintään 6–12 tuntia ennen herkutteluhetkeä.
– Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä. Täytä omien mieltymysten mukaan, Kati neuvoo.
Kokeile kotona tätä pizzaohjetta: Napolilaistyylinen pizza
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku