Näin paistat kotona maukkaan napolilaistyyliseen pizzan.
Jos mielesi tekee erityisen hyvää pizzaa, kannattaa testata suosikkiherkkua napolilaistyyliin.
Lue myös: Pizzamestari Luca Platania: Tämä on kaikista tärkeintä, kun paistat pizzaa kotiuunissa
Napolilaistyylinen pizza kotona pizzauunissa
Täydellisen napolilaisen pizzan salaisuus on pieteetillä valmistettu pohja, tuoreet raaka-aineet sekä nopea paisto todella kuumassa avotuliuunissa.
Pizzaravintola Via Tribunalin mukaan napolilainen pizza eroaa roomalais- ja amerikkalaistyylisistä pizzoista sekä pohjansa että paistoaikansa, mutta myös täytteiden yksinkertaisuuden myötä. Napolilaiseen pizzaan ei ole tarkoitus laittaa sitä mitä kaapista löytyy, vaan raaka-aineet ovat tarkkaan määriteltyjä oikean makuharmonian luomiseksi.
Kotonakin voi valmistaa napolilaistyylistä pizzaa, jos sattuu löytymään siihen sopivat välineet.
– Oletko hankkinut pihallesi pizzauunin, mutta et ole löytänyt hyvää pizzareseptiä? Napolilaistyylinen pizza valmistuu helposti pizzauunilla, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
Lue myös: Unohda suomalainen "1980-luvun pizzaperinne" – juustoraasteelle ei kannata tehdä näin!
Täydellinen pizzapohja pitkällä kohotuksella
Taikinan pitkä kohotusaika takaa täydellisen pizzapohjan. Napolilaista pizzaa kohotetaan perinteisesti huoneenlämmössä jopa noin 15–20 tuntia omasta aikataulusta riippuen. Pitkän kohotuksen aikana taikinaan muodostuu kaasua ja aromiaineita, jotka antavat taikinalle makua ja kuohkean rakenteen.
Kati suosittelee valmistamaan taikinan napolilaistyyliseen pizzaan vähintään 6–12 tuntia ennen herkutteluhetkeä.
– Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä. Täytä omien mieltymysten mukaan, Kati neuvoo.