Ostatko aina pelkkää tomaattimurskaa? Kannattaisi tehdä säilykevaihto: "Ainoa, mitä nykyään ostan"
Tomaattimurska kannattaisi vaihtaa toiseen säilyketomaattituotteeseen, suosittelee The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Danielle Centoni.
Oletko sinäkin niitä ihmisiä, jotka ostavat tomaattikastiketta varten aina vain tomaattimurskaa? The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Danielle Centoni kertoo tehneensä itsekin niin aiemmin.
– Ostin sitä, mitä reseptissä sanottiin, enkä tiennyt, mitä eroa on tomaatimurskalla tai paseeratulla tomaatilla. Sitten eräänä päivänä tein ruokaa, jonka reseptissä vaadittiin sekä kokonaisia säilyketomaatteja että tomaattimurskaa. Ostin molempia ja hämmästyin, miten kalpeaa ja vetistä murska oli verrattuna kokonaisiin tomaatteihin, Danielle muistelee.
Mitä eroa on tomaattimurskalla ja paseeratulla tomaatillla? Tomaattimurska tarkoittaa kuorittuja ja murskattuja tomaatteja ja joukossa voi olla myös tomaattimehua ja suolaa. Paseerattu tomaatti on puolestaan sileää tomaattimurskaa
Tuotteita maistettuaan ruokatoimittaja vakuuttui, että vaihtaisi jatkossa tomaattimurskan kokonaisiin säilyketomaatteihin, sillä ne ovat makeampia ja yksinkertaisesti maistuvat enemmän tomaatilta.
– Nyt se on ainoa tomaattisäilyke, mitä nykyään ostan.
Danielle listasi syitä, miksi valita säilykehyllyltä kokonaiset tomaatit.
1. Enemmän vaihtoehtoja
Kokonaiset tomaatit voi muuttaa itse helposti murskaksi, pyreeksi tai kuutioiksi. Jos kaapissasi on siis kokonaisia säilyketomaatteja, voi tehdä niistä mitä vain. Murskasta sen sijaan ei enää saa kokonaista tomaattia.
2. Voit valita kokonaiset tomaatit omassa mehussa tai pyreessä
Kokonaiset säilyketomaatit pakataan joko omaan mehuun tai tomaattipyreeseen. Jos haluaa tuoreen ja raikkaan tomaatin maun, kannattaa valita tomaatit omassa mehussa. Jos haluaa sen sijaan syvemmän tomaatin maun, ota tomaatit pyreessä.
3. Tiedät aina, mitä saat
Tomaattimurska on hieman sattumankauppaa. Joillakin valmistajilla murska on melkein kuin hienoa pyreetä, toisilla puolestaan joukossa saattaa olla isojakin tomaattikimpaleita. Kokonaiset tomaatit ovat tietysti aina kokonaisia.
4. Voit maustaa kastikkeen itse
Tomaattimurskaakin saa toki maustamattomana, mutta kokonaisista säilyketomaateista saat vielä maukaamman kastikkeen aikaiseksi ja voit valita itse haluamasi mausteet sekä yrtit.
Lue myös: Tomaattimurska, paseerattu tomaatti, tomaattipyree – mitä eroa eri tomaattisäilykkeillä oikeasti on?
Videolla: Sanna Marin paljastaa lempiruokansa – kertoo avaimen hyvään tomaattikastikkeeseen
Lähde: The Kitchn
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa