Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ostitko raakoja banaaneja? Helppo kikka kypsentää ne minuuteissa – sopii täydellisesti leivontaan

banaani kauppa hedelmäosasto
Shutterstock
Julkaistu 06.09.2020 14:03

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Hyvin kypsät tai ylikypsät banaanit sopivat mainiosti leivontaan. Raa’at banaanit voi kypsentää helposti uunissa.

Banaanit poimitaan raakoina, ja ne jatkavat kypsymistään vielä kaupassa ja keittiön pöydälläkin. Banaanin kypsyysaste vaikuttaa merkittävästi hedelmän makuun. Mitä kypsempi ja tummempi banaani, sen makeampi se on.

Hyvin kypsyneet banaanit sopivat mainiosti esimerkiksi leivontaan, kuten banaanileipään tai muffinsseihin. Mikäli kaupan banaanit ovat vielä raakoja, on niiden kypsyttämiseen helppo tapa: uuni.

Banaanit kypsyvät alle 10 minuutissa

Food & Winen ruokatoimittaja Justin Chapple kertoo, että banaanien kypsyttämiseen tarvitsee vain uunin ja leivinpaperin. Leivinpaperia tarvitaan, sillä banaanit saattavat vuotaa uunissa.

Raa’at banaanit pistetään kuorineen leivinpaperille. Banaaneja paistetaan 175-asteisessa uunissa 5–7 minuutin ajan tai kunnes ne ovat tummuneet ja pehmenneet.

Paiston jälkeen banaanit leikataan pituussuunnassa auki ja pehmennyt, makea sisus kaivetaan ulos käyttöä varten. 

Lue myös: Täydellinen käyttötapa tummuneille banaaneille: Tätä reseptiä kannattaa testata

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Food & Wine

***

Hydöynnä banaanit vaikka tässä reseptissä:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit