Hyvin kypsät tai ylikypsät banaanit sopivat mainiosti leivontaan. Raa’at banaanit voi kypsentää helposti uunissa.
Banaanit poimitaan raakoina, ja ne jatkavat kypsymistään vielä kaupassa ja keittiön pöydälläkin. Banaanin kypsyysaste vaikuttaa merkittävästi hedelmän makuun. Mitä kypsempi ja tummempi banaani, sen makeampi se on.
Hyvin kypsyneet banaanit sopivat mainiosti esimerkiksi leivontaan, kuten banaanileipään tai muffinsseihin. Mikäli kaupan banaanit ovat vielä raakoja, on niiden kypsyttämiseen helppo tapa: uuni.
Banaanit kypsyvät alle 10 minuutissa
Food & Winen ruokatoimittaja Justin Chapple kertoo, että banaanien kypsyttämiseen tarvitsee vain uunin ja leivinpaperin. Leivinpaperia tarvitaan, sillä banaanit saattavat vuotaa uunissa.
Raa’at banaanit pistetään kuorineen leivinpaperille. Banaaneja paistetaan 175-asteisessa uunissa 5–7 minuutin ajan tai kunnes ne ovat tummuneet ja pehmenneet.
Paiston jälkeen banaanit leikataan pituussuunnassa auki ja pehmennyt, makea sisus kaivetaan ulos käyttöä varten.
Lue myös: Täydellinen käyttötapa tummuneille banaaneille: Tätä reseptiä kannattaa testata
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.
Lähde: Food & Wine
***
Hydöynnä banaanit vaikka tässä reseptissä:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.