Kova avokado muuttuu pehmeäksi muutamassa minuutissa, kun käärit sen folioon ja laitat hetkeksi lämpimään uuniin.
Saako tummuneen banaanin pelastettua ja palautettua keltaiseksi riisin ja hiustenkuivaajan avulla?Makuja.fi testasi.
Se tapahtuu lähes joka kerta; aina kun olet valmistamassa quacamolea, avokadopastaa tai muuta avokadoherkkua, kaupasta ostamasi avokadot osoittautuvatkin liian koviksi.
Onneksi on olemassa helppo vinkki, jolla avokado on mahdollista kypsyttää todella nopeasti – jopa muutamassa minuutissa.
Avokado kypsäksi 10 minuutissa – tee näin
1. Kuumenna uuni noin sataan asteeseen
2. Kääri kokonainen avokado alumiinifolioon
3. Aseta avokado lämmenneeseen uuniin ja anna kypsyä noin 10 minuutin ajan, tai kunnes se on alkanut pehmetä.
4. Siirrä pehmennyt avokado jääkaappiin viilentymään.
Avokado kypsyy paperipussissa yön aikana
Tämän uunivinkin salaisuus piilee avokadon vapauttamassa etyleenikaasussa, joka vauhdittaa hedelmän kypsymistä. Etyleeniä vapautuu nopeammin, kun hedelmä on lämmön kanssa tekemisissä. Alumiinikääre saa aikaan sen, etteivät kaasut pääse karkaamaan, vaan ympäröivät hedelmän kokonaan.
Poimi talteen herkulliset reseptit! Avokadopasta, avokadohummus,
avokaadojäätelö
Jos sinulla ei ole palava kiire kypsyttää avokadojasi, toinen helppo keino on asettaa avokadot samaan paperipussiin banaanin kanssa.
Molemmat hedelmät vapauttavat kypsymisprosessia nopeuttavaa etyleenikaasua, jonka seurauksena hedelmät kypsyvät syömäkelpoisiksi jopa yhdessä yössä.
Lähde: SimpleMost