Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täydellinen käyttötapa tummuneille banaaneille: Tätä reseptiä kannattaa testata

banaanileipä
Banaanileipä on herkullinen ja terveellinen aamupala. Shutterstock
Julkaistu 16.10.2016 18:05

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Tummuneet baanaanit voi hyödyntää onnistuneesti gluteenittoman banaanileivän taikinaan. 

Tällä helpolla ja maukkaalla reseptillä valmistat ihanan herkullista banaanileipää gluteenittomana. Jauhojen tilalla käytetään kaurahiutaleita, jotka jauhetaan hienoksi seokseksi.

Kaurahiutaleet lisäävät leivän ravintoarvoja ja tekevät rakenteesta kuohkean. Banaanileipä on terveellinen ja kuitupitoinen välipala tai aamupala.

Gluteeniton banaanileipä

1 rkl pellavansiemeniä
3 rkl vettä
7 dl gluteiinittomia kaurahiutaleita
1,6 dl luomusokeria
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
3 kypsää banaania
1,2 dl omenasosetta
2 rkl rypsiöljyä (tai kookosöljyä)
1 rkl pekaanipähkinöitä

Voitele öljyllä leipävuoka (noin 22 cm).

Sekoita kulhossa keskenään pellavansiemenet ja vesi. Laita sivuun odottamaan.

Jauha kaurahiutaleista jauhoa monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa keskenään jauhetut kaurahiutaleet, sokeri, ruokasooda, suola ja kaneli.

Murskaa erillisessä kulhossa banaanit haarukan avulla. Lisää joukkoon liotetut pellavansiemenet, omenasose ja öljy.

Kaada kuivat ainekset märkien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Kaada taikina leipävuokaan ja koristele paloitelluilla pekaanipähkinöillä.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla.

Lähde: Popsugar

Tuoreimmat aiheesta

Leipä