27.3.2014. Kokeile ravintola Mechen keittiömestari Tarja Silvanin jäätelöreseptiä. Reseptistä tulee 8 annosta.
Raaka- aineet
- 4 munaa
- 3 dl tomusokeria
- 5 dl kermaa
- 1 dl glukoosia
- yhden sitruunan mehu
- kolmen limen mehu
- 3-4 kpl avokado
- yhden limen kuori
Valmistusohje
Sekoita munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Ota avokadosta varovasti lihat talteen ja kiehauta sen jälkeen mehut sekä glukoosi. Raasta joukkoon limen kuori.
Soseuta sauvasekoittimella avokadon lihat mehu-glukoosiseoksen kanssa sileäksi tahnaksi.
Nostele avokado-glukoosisose varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto ja sekoita massa hyvin sekaisin.
Aja jäätelökoneessa kunnes se on valmista. Tarjoa jäätelö tuoreiden vadelmien tai suklaakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa