27.3.2014. Kokeile ravintola Mechen keittiömestari Tarja Silvanin jäätelöreseptiä. Reseptistä tulee 8 annosta.

Raaka- aineet

  • 4 munaa
  • 3 dl tomusokeria
  • 5 dl kermaa
  • 1 dl glukoosia
  • yhden sitruunan mehu
  • kolmen limen mehu
  • 3-4 kpl avokado
  • yhden limen kuori

Valmistusohje

Sekoita munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.

Ota avokadosta varovasti lihat talteen ja kiehauta sen jälkeen mehut sekä glukoosi. Raasta joukkoon limen kuori.

Soseuta sauvasekoittimella avokadon lihat mehu-glukoosiseoksen kanssa sileäksi tahnaksi.

Nostele avokado-glukoosisose varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto ja sekoita massa hyvin sekaisin.

Aja jäätelökoneessa kunnes se on valmista. Tarjoa jäätelö tuoreiden vadelmien tai suklaakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat