Paperiniksi ratkaisee ikuisuusongelman: Näin pizza kannattaa leikata
Yksinkertainen paperiniksi auttaa hahmottamaan, miten pizzan saa paloiteltua viiteen samankokoiseen palaan.
Pizzan paloittelu ei luultavasti ole minkäänlainen ongelma, jos se pitää jakaa vain puoliksi tai esimerkiksi neljään tai kahdeksaan osaan. Mutta jos syöjiä onkin viisi, alkaa olla jo hieman hankalampaa hahmottaa, miten pizza kannattaisi viipaloida.
Avuksi saapuu matematiikka ja suikale paperia. Mutta ei pelkoa – tämä niksi ei vaadi laskinta tai edes päässä laskemista.
Katso yllä olevalta videolta, miten paperiniksi toimii.
Lue myös: Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa: "Valmistuu helposti pizzauunilla"
Lähde: NewScientist
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa