Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parasta, mitä voit perunoista ja nakeista tehdä: "Muistatko nostalgiaruoan?"

2:26img
KATSO MYÖS VIDEO: Varashälytin nakkipaketissa? Näin helsinkiläis-Alepassa ehkäistään myymälävarkauksia
Julkaistu 07.11.2023 18:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Milloin teit viimeksi pyttipannua? Klassikkoruokalaji aateloidaan tällä kertaa juustoisella kermalla.

Pyttipannu on yksi arkiruokien klassikoista. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu tarkemmin ruokalajin historiasta maassamme.

Lue myös: Tiedätkö, mitä pyttipannun nimi oikeasti tarkoittaa? Moni ei ole tätä tajunnut

Koska pyttipannu on käytännössä ruokaa tähteistä, pannulle voi heittää aineksia melko luovalla kädellä. Perinteisesti pyttipannussa käytetään esimerkiksi edellispäivältä yli jääneitä perunoita, makkaraa tai nakkeja ja kananmunaa.

Testaa kermainen pyttipannu

Kermainen pyttipannu

Katin pyttipannussa perunat, nakit ja pekoni aateloidaan juustoisella kermalla. 

Tässä Hellapoliisi Kati Jaakosen ohjeessa pyttipannu saa vielä lisämakua juustoisesta kermasta. 

– Muistatko nostalgiaruoan, kermaisen pyttipannun? Voit tuunata ruokaa tähän päivään ja hyödyntää erilaisia maustettuja ruokakermoja tai lisätä joukkoon kasviksia, Kati vinkkaa.

Nappaa Katin ohje: Kermainen pyttipannu

Lue myös: Ainesosa, joka tekee tavallisesta pyttipannusta todellisen arkiruokahitin: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka