Kermainen pyttipannu

Kermainen pyttipannu
Kermainen pyttipannu valmistuu nopeasti arkiruoaksi. MTV

Muistatko nostalgiaruoan, kermaisen pyttipannun? Voit tuunata ruokaa tähän päivään ja hyödyntää erilaisia maustettuja ruokakermoja tai lisätä joukkoon kasviksia. Lehtikaali antaa ruokaan kivaa rakennetta ja makua. Kokeile!

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 170 g pekonia
  • 8–12 keskikokoista kypsää perunaa
  • 1 sipuli
  • ½ pieni kesäkurpitsa
  • 400 g nakkeja
  • muutama lehti lehtikaalia
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • 2–3 dl juustoista ruokakermaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa pekoni viipaleiksi.

  2. Kuori perunat halutessasi. Leikkaa perunat suupalan kokoisiksi.

  3. Kuori ja hienonna sipuli.Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.

  4. Paloittele nakit.

  5. Poista lehtikaalin lehdistä lehtiruodit ja leikkaa lehtikaali paloiksi.

  6. Laita kylmälle pannulle ensin pekonit ja paista kunnes näyttävät hyvältä.

  7. Lisää joukkoon perunat, sipuli, kesäkurpitsa ja nakit. Kääntele hetki.

  8. Lisää lehtikaali ja kääntele, kunnes se alkaa pehmetä.

  9. Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla.

  10. Lisää juustoinen ruokakerma ja kiehauta.

  11. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.